vrijdag 28 december 2007

Vervolg Vacantie North Canton OH

Vervolg Vacantie North Canton OH

Zoals in het eerste gedeelte uitgelegd is de reis min of meer trubbelig verlopen. Wat nog niet vermeld is dat we helaas 1 koffer te weinig hadden. En die is pas 2 dagen later gearriveerd met onze kerstkado’s, die zaten natuurlijk in die ene koffer.
Maar we zijn er, dus kan de ontspanning beginnen……dat dacht ik tenminste.
Wat was de verasssing, nog meer trubbel. Helaas had Jen de vrijdag haar tweede miskraam gehad. Natuurlijk was er een wat gedempte sfeer, desondanks was de ontmoeting erg warm zoals reeds gemeld. S’middags zijn we naar de kerstdienst van de River Tree gemeente in North Canton geweest. Het viel mij op dat dit een zeer grote kerk is met zeer veel mensen. Ik heb zo het vermoeden dat de meeste kerken in Nederland jaloers zouden zijn op zo’n grote en hechte gemeente. Er hing een zeer ongedwongen sfeer, tijdens de dienst was er een videoopname die op grote schermen op de achtergond werden getoond. De communie uitreiking ging ook geheel anders dan in Nederland, men ging met een tiental grote schalen rond waar kleine een sloksglaasje in hingen en in het midden een kleine koekjes ter grote van een kauwgom. Kerstavond was gezellig keuvelend en kadootjes uitpakkend verder rustig verlopen.
Maar nu Dutch Dad er toch is kan hij meteen wat klusjes van de doe lijst voor zijn rekening nemen. Dus wat we in Nederland 2e kerstdag noemen (de amerikanen kennen dat niet) werd er al flink geklust. De tuin bestaande uit een groot grasveld met aangrenzend bos. In het bos gedeelte bomen rooien en dood spul verwijderd en klaar gemaakt voor het opstoken. S’avonds in de huiskamer boekenplanken gemaakt. Met daar tussen een lijst met trouwdag handtekeningen .
Terwijl Jen de volgende dag onder begeleiding van kitty naar het hospitaal moest., heb ik maar weer een stuk bos onderhanden genomen. Overigens het was bijzonder vriendelijk weer +7 graden, wat voor hier veel is. Geen sneeuw waar ik overigens wel ophad gerekend. Ik moet zeggen dat ik het zo wel goed vond. S’avonds hebben we met z’n alleen nog een aantal boeken kasten verplaatst, die er uiteraard eerst allemaal uitmoesten en daarna in een ander vertrek er weer in. Oh het is toch vacantie. Anders verveel je je toch maar.
Donderdagmiddag boodschappen gedaan voor een Hollandse avondprak, dat werd rauwe andijvie stamp met een lapje varkensvlees met als toetje een vruchten yoghurt.
Maar onderweg kwam er nog een karwijtje bij, de eetbar in de keuken bestond grotendeels uit grenen schroten. Deze moesten ook dezelfde kleur worden als de rest van de keuken (donker kersen kleur). Dus Dutch Dad kon weer aan de slag. Afplakken schuren verven en opruimen, overigens had ik bij de meeste klusjes de helpende hand van mijn zeer gewaardeerde echtgenote. Wat moet ik eigenlijk zonder haar. Alweer lijsten ophangen (er wachten er denk ik nog wel een tiental. (jammer dat het zo’n groot huis is)
Vandaag vrijdag gaat het er wat rustiger aan toe, hat is toch vacantie? Na s’morgens
eerst wat computerwerk te hebben gedaan en wat emails verzonden was het inmiddels al middag, had Jen weer een leuk klein klusje een schoenenzak ophangen in de garage. Maar waar dat moest was geen ruimte, dan maar de garage reorganiseren. 3 uur later hebben we de schoenzak op de gewenste plaats kunnen ophangen. Hierna was het tijd voor het eten te koken.

Kerstvacantie Amerika 2007

Onze zoon Niels en schoondochter Jen De Jong Abbas wonen, sinds ze deze zomer op 29-07-2007 aldaar zijn gehuwd in North Canton OH USA. Daar onze kennismaking deze zomer erg kort en trubbelig was ivm voorbereiding van hun huwelijk en de kort daarvoor gerealiseerde verhuizingen van beide inboedels naar hun nieuwe stulpje. En de huwelijksreis er achteraan, hebben we elkaar nog niet echt leren kennen. Toch vonden we (mijn vrouw en ik) dat we wat meer tijd nodig hadden om aande nieuwe situatie te wennen. Dat is de reden van ons tweede bezoek dit jaar aan de USA.
Nou waren we er wel van overtuigt dat dit stel wel goed bij elkaar paste. Maar toch ze wonen erg ver van ons vandaan dus een extra bezoekje kan geen kwaad.

De reis.
Zoals gepland zijn we op zondagmorgen 23 december 2007 om 7.30 uur europeese tijd vertrokken richting vliegveld Zavetem Brussel, om 12.45 zouden we vliegen naar North Canton OH. Op de luchthaven bleek dat de vlucht vertraagd was en we een uur later zouden vertrekken. Kan natuurlijk altijd.
Maar uiteindelijk vertokken en toch nog een half uur later.
Naar onze eerste tussen landing in Philadelphia PA (waar de amerika inkomende vluchten door de paspoort en douane controle moeten). Hierna moeten we doorvliegen naar Charlotte NC, waar de aansluitende vlucht naar North Canton volgt. Maar helaas zo als ik als aan m'n water voelde, dat ging niet lukken. Want de hele ramtam bij de paspoort en douane controle duurde ruim twee uur. Dat betekende dus dat we de aansluiting naar Charlotte NC niet meer zouden halen. Toch naar de gate vanwaar we zouden vertrekken. Aldaar bleek dat deze vlucht gecanceld was. Nu werd ik toch een beetje boos. Dus naar de servicedesk. De bijzonder aardige maar zichtbaar zieke en verkouden dame zag het eigenlijk niet meer zitten (al de vertragingen en omboekingen waren haar toch een beetje teveel). Toch heeft ze op haar manier het e.a geregeld we konden dezelde avond nog doorvliegen naar Charlotte NC. Helaas was dez vlucht ook weer vertraagd en uiteindelijk kwamen we om 24.00 uur in Charlotte NC aan, hier moesten we even onze volgende vlucht checken. Maar dat ging niet meer lukken de volgende dag om 9.15 zou de volgende vlucht naar Nort Canton OH zijn. We waren ongeveer 24.00 uur onderweg en een beetje slaap zou nu niet verkeerd zijn. Dus maar weer naar de servicedesk ik was een beetje geprikkeld op dit moment, dat werd niet minder toen de dame mij vertelde dat ik de nacht op de stoelen bij de vertrekgate kon doorbrengen. Nou ben ik meestal niet de moeilijkste maar dat viel een beetje verkeerd. Na enig aanhouden werd er toch een hotel gereserveerd door haar. Dat werd het Ramada hotel. Buiten zou er een busje wachten. Buiten aangekomen ............... je raad het al...... niets. Na enig vragen stonden er nog enkele andere mensen onder andere een aardige dame van het leger des heils. Zij ging maar op eigen gelegeheid het hotel bellen en ja hoor er zou een busje komen. Gelukkig duurde dit ritje niet zo lang. In het hotel werden we door de receptionist vriendelijk ontvangen. Niets mis mee.
Maar..... langs de balie hing een bijzonder zwaar uitgedoste en gevaarlijk uitziende bewaker in gevechtstenu. Volgens mij stond hij bij het uitdelen van een vriendelijk gezicht achteraan.
Maar eerlijk is eerlijk het hotel was goed, zeker het ontbijtbuffet s'morgens was zeer goed en uitgebreid (thuis krijg ik dat niet). Gelukkig stond het busje wel optijd klaar, en samen met het ontbijt maakte dat mijn humeur ook weer een stuk beter. Ook waren we optijd op het vliegveld
om 9.15 uur ging onze vlucht met een uur te vroeg aanwezig dus zeker op tijd. Toch moest het weer fout gaan, want de vlucht werd geannuleerd. Op naar de nieuwe gate dit maal E25, was maar 50 mter verder dus dat viel wel mee. Uiteindelijk konden we om 10.15 vertrekken.
Dat betekende dat we om 11.30 arriveerden op North Canton OH. Waar en warm onthaal plaats vond, alhoewel het een stuk kouder was dan in Charlotte NC.


wordt vervolgd.

Het bewijs

Volgens mijn vader kan hij met zijn account de blog niet bijwerken. Helaas Pa, het werkt prima....