woensdag 31 december 2008

Woensdag oudejaarsdag


door Daniel:

Vannacht heb ik lekker kunnen slapen, die muts op mijn hoofd was lekker warm. Nu het licht word zie ik dat het buiten wel erg licht is, niet dat ik zo laat wakker ben maar....................sneeuw.
Wat het is weet ik niet maar koud en nat, dat wel. Maar ik lig lekker warm binnen laat de sneeuw maar vallen. Ik kan er al om lachen.
Vanmiddag zijn oma en opa de traditionele hollandse oliebollen en appelflappen gaan bakken. Die zijn wel 2 uurtjes zoet tot ze klaar zijn en alles opgeruimd hebben. Pappa en mamma zijn lekker rustig naar beneden gegaan en hebben videogekeken. Liepen ze ook niet in de weg ze kunnen het zelf niet, en nu nog niet want ze hebben er geen bal van gezien.


Nieuw huis bekijken


door Daniel:


Vanmorgen moesten mama en oma naar de boebieclub" de borstvoedings instruktie in het ziekenhuis. Hier word nog extra uitleg gegeven over het geven van borstvoeding. En krijgt de nieuwbakken moeder nog aanvullende praktische tips. Pappa was eerder thuis vandaag en heeft samen met opa de nieuwe trapleuning in de vernis gezet. Nadat ze een boterham gegeten hebben ze we met z'n allen in de auto naar Hudson gereden om de modelwoning te beijken van het type dat pappa en mamma willen hebben. Maar toen we er waren was er niemand aanwezig en de modelwoning ondanks de aangekondigde openingstijd gesloten. Na een telf. zou er iemand komen doch een uur later was er nog niemand en is de bezichtiging afgeblazen. Tot zolang heb ik mij koest kunnen houden, maar er is een moment dat ik toch weer honger kreeg. Laat dat nou net zijn als zij met z'n vieren aan het eten zijn in een hamburgerrestaurant . Prima ik kreeg de fles maar moeder met 10cc hou je mij niet stil hoor. Gelukkig had ze de fabriek meegenomen en kon ik gewoon aanleggen. Aanlegplaats 1 was zo leeg. Toen terug in de babysit, hohoho aanlegplaats 2 is er ook nog. Kom aan zeg zo kom je niet van mij af, ik heb me vandaag anders voorbeeldig gedragen.

maandag 29 december 2008

Maandag een echte zomerdag

door Daniel:


Maandagmorgen moesten we voor controle naar de kinderarts, we hoefden maar even wachten en we waren al snel aan de beurt (we zijn mam oma en opa). Ik moest er voor zorgen dat ie niet voor niets meeging. In de behandelkamer van de dokter werd ik eerst weer in m'n nakie gelegd, en dat zal mammie ook weten zodra ik m'n kans zag zette ik m'n brandweerkraan open en ja hoor ............ Raak.
Ze kreeg de volle lading, opa blij dat ik hem die lol ook weer gunde.
Zoals je hier kunt zien had ik genoeg over om de tafel ook nat te maken. Daar hadden die dames niet van terug .

Mijn gewicht was dik in orde zoals je op de weegschaal kunt zien. ik ben ongeveer 50 gr per dag aangekomen en dat was voldoende volgens de dokter. Mijn en huid is strak en de kleur is goed. Voorlopig hoef ik een een week of vier niet terug tekomen.




Zondag mooiste dag

Door JedeJe.

Vandaag zondag 28-12-2008 was voor ons de mooiste dag blauwe lucht temperatuur zo rond de +18 graden, toch was het even uitslapen want de afgelopen nachten was het erg laat geworden.
Een goed ontbijt later op de ochtend viel ook goed, dan kan de dag bijna niet meer stuk.
S'middags zijn Niels, Daniel en Jen naar de basement vertrokken en zijn amerikaans footbal gaan kijken oa. naar hun favoriet de Vikings uit Minesota. Wij zijn op ons gemak naar een grote mall geweest en hebben daar op ons gemak rond gewandeld, nou ja meer slenteren dan. Een giantisch broodje vlees gegeten en natuurlijk mocht de grote beker Coke ook niet vergeten worden. Daarna zijn we de nodige boodschappen wezen doen voor de komende week. Eigenlijk alles wat we in Nederland in de supermarkt hebben vinden we hier ook terug. Komen we, na op ons gemak terug gerden te zijn weer thuis. Is de familie nog steeds in het donker gehuld. Daniel is vandaag heel rustig geweest heeft de hele tijd geslapen. Uiteraard met een onderbreking om even bij moeder wat vocht bij te tanken. Kitty is aan een echte hollandse maaltijd begonnen. Bloemkool met piepers, verse worst champignons en jus. Na de afwas van 20.30 uur zijn ook wij lekker even gaan hangen op de nieuwebank beneden in de basement.

zaterdag 27 december 2008

zaterdag klusdag


Door Daniel:

Vandaag is het ineens 15 graden dus heeft opa met pa afgesproken om even de veranda aan de voorzijde onder handen te nemen. En het brood nodige onderhoud te plegen. Los zittende verf werd verwijderd en er werd direct nieuwe grondverf opgedaaan zodat het tot het voorjaar in ieder geval beschermd is. Na het eten van een stevige zelfgemaakte maaltijd tomatensoep zijn opa en pa begonnen in de basement. Want vanmiddag zou er een nieuwe hoekbank gebracht worden dus moest er plaats gemaakt worden. Uiteraard was dat het niet alleen en moest eigenlijk de hele tv lounge onder handen genomen worden. Dus de hele boel werd losgegooid en er werd behoorlijk met apparatuur geschoven van de ene hoek naar de andere. Maar het resulteerde in een goed georganiseerde goed ogende en werkende tv lounge waar zeker 4 personen languit op de bank kunnen strechen.
Zoals op de bovenste foto te zien is lach en slaap ik niet alleen, maar ik moet ook mijn longen goed ontwikkelen, en een grote mond opzetten is ook weer een familie kwaal

Babyfood

door Daniel:

Vandaag ging alles naar wens lekker rustig geslapen voldoende voeding gehad bij mijn moeder is nu ook alles goed en de produktie is op volle gang. Dus ik kom niets tekort voldoende voorraad.

Maar een klein probleempje diende zich aan mijn moeder heeft voor iedereen pittige rastapasta gemaakt, ze vond het zo lekker dat ze zelf ook goed had gegeten. Maar waar niemand erg in had voor mij was dat niet zo geweldig de krampen vlogen door mijn kleine babylijfje. Dus dat beviel mij niet zo erg. Maar ze hebben allemaal hun best gedaan zelfs het (watje) kwam om mij te helpen. Dat deed hij erg goed ik voelde me een stuk beter en lag lekker tegen hem aan, en uiteindelijk zijn we allebei licht inslaap gevallen. We droomden alllebei dat we we op vacantie waren onder de lekkere zon, maar het was de tl -verlichting boven opa zijn bed.

vrijdag 26 december 2008

In nederland noemen ze het 2e kerstdag


door Daniel:

Hier is het Big Sale day de koopjesdag van het jaar de winkels beginnen om 6.00 s'morgens met specale prijzen tot pakweg 11.00 's morgens. Dan zijn de echte koopjes weg en volgt de gewone sale. Je moet wel weten dat mijn pa een echte hollander is, en wat denk je op zijn vrije dag word ik wakker...................en weg was die goser. Gelukkig waren opa en oma er nog en dat was zo verkeerd nog niet want ik kreeg lekker mijn tweede bad. Oma vond het leuk om dat te doen met hulp van opa, volgens mij zijn ze het nog niet verleerd. Mijn fles had ik in amper 5 minuten leeg. Natuurlijk zijn er voor overgrootmoeder weer video opnamen gemaakt.(De foto boven was na het lekkere bad). Pa en opa hebben meteen een hoop dingen opgehangen die pa en ma hebben gekocht. Die waren wel even zoet want de muren hier zijn niet zo als in nederland en ze hebben diverse oplossingen moeten bedenken om alles vast te krijgen.

donderdag 25 december 2008

Rustdag

door Daniel

Vandaag is het eerste kersdag uitslapen voor iedereen, voor mij niet want mijn voeding moet ik wel op tijd hebben. Maar ik zal proberen mij vandaag rustig te houden. Papa en Mamma hebben nu even de tijd om bij te komen.

Ik heb vandaag een echt bad gehad, wat ik heel fijn vond, jammer dat dit niet iedere dag gebeurd. Uit blijschap liet ik (door opa op video vast gelegd) een heuse luchtstroom uit mijn achterste komen waardoor de aanwezigen in de lach schoten.

De buren kwamen ook nog even kijken en een kerstpresentje brengen, uiteraard ook even met mij babbelen, jammer maar ik sliep en dan mot je me niet wakker maken (zoals ik al eerder gevraagd heb). Opa en Oma waren buiten bezig de veranda aan het schoonmaken nu hebben we weer witte ipv grijze luiken aan de ramen hangen.





Een baby leven is zwaar

Door Daniel:



Opa Jan ik vind het leuk om via jouw blog wat van het zware leven als baby zijn, van mij af te schrijven.Zolang jij er bent wil ik dat toch regelmatig blijven doen.Mamma heeft inmiddels ook een blog en email voor mij gemaakt, maar die kennen nog niet veel mensen. Morgen zal ik hier de gegevens plaatsen.Ook vandaag wil ik weer mijn ei kwijt. Na een controle bezoek bij de kinderarts blijkt dat ik met het huidige voedingsschema voldoende aan kom 200 gr. in 2 dagen. Daarom mag ik nu weer om de 3uur gevoed worden. Dat geeft mij meteen ook weer wat meer rust, en ik vind het leuk om nu na een voeding even rond te kijken, lampen en lichtjes vindt ik erg leuk.

Och en even naar die oude koppen kijken die dan dicht boven me hangen kan ook nog wel. Maar als ik rustig lig te slapen laat me dan svp liggen. Een baby leven is zwaar en je moet direct al veel dingen leren: op tijd poepen en plassen (anders raken mijn ouders meteen in de stress).
Van al die onverstaanbare woorden in diverse talen door elkaar word je ook behoorlijk moe.

Tante Liz is op doorreis naar Parma en kwam nog even langs. Nou die ene fles mocht ze me wel geven. En met haar wilde ik wel een beschuitje eten, maar laten m'n ouders dat nou net vergeten zijn. Aan de voorraad lag het niet van de 24 rollen zijn er nog 20 over. Dus als je tijd hebt, de deur staat open (de ramen niet meer die zijn nu na 1,5 jaar eindelijk gesloten.(goed werk oma Chi). Vanmiddag ben ook meegeweest naar de kerstviering in de kerk, die bom volwas (veel lichtjes en goede muziek ik was er stil van). Na de dienst zijn er familie foto;s gemaakt pa en ma met mij, nog een met opa en oma en een met tante Liz en haar vriend Chris. Oja waar zijn die foto's gebleven papa.

woensdag 24 december 2008

Over erfelijkheid gesproken

door Daniel:

Hallo daar ben ik weer daniel de jong. Vandaag zou het een rustige dag worden, mam moet naar de dokter voor controle. Aangezien je nooit weet hoeveel tijd dat gaat kosten, moest ik mee voor de voeding die ik nu om de 2uur krijg. Als je aandacht wil moet je in een spreekamer vol vrouwen zijn, de hee's en boeboe en dada's vliegen je om de oren. Wat bedoelen ze nu eigelijk. laat ze nou direct zeggen dat ik knap ben en op m'n vader lijk. Kan ik weer verder slapen. O ja ik lijk op hem, dat klopt mijn stofwisseling is nu ook snel en mijn afvalresten productie begint ook al aardig opgang te komen. Wat dat betekend weet iedere ouder, vieze en natte luiers. Bij een van die luier verwisselingen ging het niet helemaal volgens het boekje. Lag ik daar helmaal in m'n blote onderkant, moest ik toch in een keer heel nodig. En ja hoor .............daar had m'n vader mooi geluk, ik raakte hem niet maar het ging wel recht in mij eigen gezicht. Dat was wel lekker warm!


Vanavond was opa in mijn kamer aan het klussen kon ie mij toch niet even lekker laten liggen en moest ie zo nodig mij lekker knuffelen. Niet dat ik het niet lekker vond en wat doet ie nou, het zelfde als die knakker van mij.............. binnen 5 minuten slaapt ie. Over erfelijkheid gesproken.

dinsdag 23 december 2008

Ik kan het ook niet helpen.

door Daniel:

Na een nacht van krampen en een half slapende vader, moeder en oma die ik toch even bezig heb gehouden vannacht. Ben ik weer een beetje aan het bijkomen. Opa vond het allemaal maar niks en is zover als mogelijk weg gekropen helemaal achterin de basement. Om maar niks van mijn gekreun te horen, hij kon er echt niet tegen zei hij (het watje). Oma heeft het toch een beetje goed gemaakt en meegeholpen mij stil te krijgen. Mijn vader zou mij om de 2 uur de fles geven zodat mamma even kon blijven slapen.Maar wat doet die rare vogel nou, gaat ie bij mij in de kamer op de grond slapen lief he. Maar wat minder leuk is hij slaapt van 2 tot 7uur, maar als die goser eenmaal slaapt krijg je hem met geen mogelijkheid wakker wat ik ook deed. Dus daar had ik ook helemaal niets aan, geef mij oma maar. Gelukkig krijg ik mijn cocktail weer van m'n eigen moeder.


Volgens opa ben ik echt een familielid, want mijn overgrootmoeder, grootmoeder, grootvader, tante gerda, ome wim en mijn vader ze doen het allemaal.......................... sorry die broekhoest is erfelijk.

maandag 22 december 2008

Rustiger weer.

door Jan:

We hebben ondanks het gure weer van gistermiddag heerlijk geslapen, zo half in de grond lig je toch meer beschut en hoor je de koude wind minder langs het huis gieren.

Zondagmorgen was het de mooiste dag er was wat stuifsneeuw gevallen, die de oprit een beetje ondergesneeuwd had. Maar de strak blauwe lucht en het zonnetje maakte het karwei van de oprit schoonmaken niet echt tot een straf. Maar in de middag kwam er een stevige bries opzetten die de temperatuur in een rap tempo naar beneden joeg. De gevoelstemperatuur bedroeg volgens de tv binnen een uur van +5 in een keer -15.

Vandaag is alles weer wat normaler, zo rond het vriespunt maar er is veel minderwind.

(Daniel) Mijn vader en moeder zijn fans van de vikings rugbyteam, natuurlijk zou ik dat ook moeten zijn. Mijn 1e shirt heb ik al aan, of ik daar blij mee ben ? Dat vertel ik later wel voorlopig heb ik andere dingen aan mijn hoofd. Na het 1e bezoek aan het consultatieburo ben ik even minder blij. Ze hebben me daar behoorlijk te pakken gehad, een hiel prikje noemen ze dat. Denk je goed te zitten om dat oma mee gaat, dankje de koekkoek ze hield me zodanig vast dat ik geen kant meer op kon. Van je familie moet je het maar hebben. Ze moeten dat eerst maar eens bijzich zelf doen dan praten ze wel anders.
En dan heb je het gehad? Nee krijg je ook nog een fles andere voeding, lekker? Je knijpt je tenen bij elkaar van de krampen, dank je wel hoor.
Ik hoop dat het na de melk van m'n eigen leverancier weer wat beter gaat. Dat spul van de fabriek is voor mij niet m'n favoriet.


zondag 21 december 2008

Hallo allemaal een nieuwedag is aangebroken.

door Jan:

Vandaag was het een rustige dag alle amerikaanse family is reeds huis waards gekeerd.

Voor Niels en Jen was het vroeg op ivm bezoek aan de kerk, de eerste maal met daniel samen .
Het is even wennen dat het iets meer tijd kost om weg tegaan. Daniel is heel makkelijk maar heeft net als iedere baby wel verzorging nodig. Thuis gekomen moest de oprit sneeuw vrij gemaakt worden en Daniel gevoed. Daarna was vrijwel de hele familie de Jong onder zeil.

Opa en oma mochten over het huis kind, kleinkind en de hond waken en als het even kon ook nog eten geven en uitlaten. Jen lag upstairs te slapen, de baby in de huiskamer niels beneden in de basement. Gelukkig vielen er geen bomen om want Jen lag zeer behoorlijk te zagen. Niels was zgn naar het amerkaanse footbal aan het kijken, maar na enige tijd en acht boterhammen later was het zeer rustig beneden. Na controle door de oudjes bleek dat ook deze afd. zijn ogen had gesloten.

donderdag 18 december 2008

We are in the states

door Jan:

En we hebben dan eindlijk onze kleinzoon Daniel zelf vast kunnen houden. Het geeft toch een heel ander gevoel dan van een afstand, het was zeer bijzonder. Voor mijn gevoel ken ik hem al jaren, wat opzich eigenlijk niet zo verwonderlijk is omdat het een exacte copie is van zijn (vader) onze zoon Niels. En als hij zich net zo ontwikkeld (sociaal en maatschappelijk) zit het wel goed. (de tijd zal het leren) Met zijn moeder Jen gaat het naar omstandigheden best goed.

Nu de volgende dag zijn we een beetje uitgerust en genieten we
er nog meer van.
Het is op onze 39e trouwdag toch een heel bijzonder gevoel.
Gelukkig slapen we downstairs in de basement de ouders en daniel op de 1e etage. Op je oude dag is dat toch wel prettig.


zondag 14 december 2008

De stamhouder van fam de jong is geboren

Op dinsdag 9 december 2009 is in Canton OH USA onze kleinzoon Daniel Joel de Jong geboren.
Hij is onze 1e kleinzoon, een wolk van een baby en we zijn samen met z'n ouders Niels en Jen de Jong Abbas zeer trots. Helaas is het dus ver van onze eigen woonplaats Helmond in Nederland.
Maar met de huidige techniek van telefoon en computer, foto's, kunnen we er ons toch een beetje bij betrokken voelen. Natuurlijk zijn wij heel blij, al voelt het nog wel als een ver van m'n bedshow. Maar aangezien we al enige tijd op de hoogte waren van de exacte geboorte datum, konden we onze plannen voor de komende kerstdagen op tijd aanpassen. Daarom hebben we besloten onze fotozaak maar een week eerder te sluiten voor een iets langere vakantie in de states. Daarom zijn we van 17-12-08 tm 05-01-08 gesloten. En we gaan dan op 6 januari met frisse moed en een kleinzoon rijker lekker weer aan de slag, met verkoop en uitleg van de bij ons gekochte camera's en andere apparatuur.
Nou mamma je vond deze foto in zwart wit mooier, dan maakt opa hem wel voor je.


De kromme tenen heb ik niet van m'n ouders maar pappa z'n koude vinger. Maar nu ik heb houd ik hem ook vast.