vrijdag 28 december 2007

Kerstvacantie Amerika 2007

Onze zoon Niels en schoondochter Jen De Jong Abbas wonen, sinds ze deze zomer op 29-07-2007 aldaar zijn gehuwd in North Canton OH USA. Daar onze kennismaking deze zomer erg kort en trubbelig was ivm voorbereiding van hun huwelijk en de kort daarvoor gerealiseerde verhuizingen van beide inboedels naar hun nieuwe stulpje. En de huwelijksreis er achteraan, hebben we elkaar nog niet echt leren kennen. Toch vonden we (mijn vrouw en ik) dat we wat meer tijd nodig hadden om aande nieuwe situatie te wennen. Dat is de reden van ons tweede bezoek dit jaar aan de USA.
Nou waren we er wel van overtuigt dat dit stel wel goed bij elkaar paste. Maar toch ze wonen erg ver van ons vandaan dus een extra bezoekje kan geen kwaad.

De reis.
Zoals gepland zijn we op zondagmorgen 23 december 2007 om 7.30 uur europeese tijd vertrokken richting vliegveld Zavetem Brussel, om 12.45 zouden we vliegen naar North Canton OH. Op de luchthaven bleek dat de vlucht vertraagd was en we een uur later zouden vertrekken. Kan natuurlijk altijd.
Maar uiteindelijk vertokken en toch nog een half uur later.
Naar onze eerste tussen landing in Philadelphia PA (waar de amerika inkomende vluchten door de paspoort en douane controle moeten). Hierna moeten we doorvliegen naar Charlotte NC, waar de aansluitende vlucht naar North Canton volgt. Maar helaas zo als ik als aan m'n water voelde, dat ging niet lukken. Want de hele ramtam bij de paspoort en douane controle duurde ruim twee uur. Dat betekende dus dat we de aansluiting naar Charlotte NC niet meer zouden halen. Toch naar de gate vanwaar we zouden vertrekken. Aldaar bleek dat deze vlucht gecanceld was. Nu werd ik toch een beetje boos. Dus naar de servicedesk. De bijzonder aardige maar zichtbaar zieke en verkouden dame zag het eigenlijk niet meer zitten (al de vertragingen en omboekingen waren haar toch een beetje teveel). Toch heeft ze op haar manier het e.a geregeld we konden dezelde avond nog doorvliegen naar Charlotte NC. Helaas was dez vlucht ook weer vertraagd en uiteindelijk kwamen we om 24.00 uur in Charlotte NC aan, hier moesten we even onze volgende vlucht checken. Maar dat ging niet meer lukken de volgende dag om 9.15 zou de volgende vlucht naar Nort Canton OH zijn. We waren ongeveer 24.00 uur onderweg en een beetje slaap zou nu niet verkeerd zijn. Dus maar weer naar de servicedesk ik was een beetje geprikkeld op dit moment, dat werd niet minder toen de dame mij vertelde dat ik de nacht op de stoelen bij de vertrekgate kon doorbrengen. Nou ben ik meestal niet de moeilijkste maar dat viel een beetje verkeerd. Na enig aanhouden werd er toch een hotel gereserveerd door haar. Dat werd het Ramada hotel. Buiten zou er een busje wachten. Buiten aangekomen ............... je raad het al...... niets. Na enig vragen stonden er nog enkele andere mensen onder andere een aardige dame van het leger des heils. Zij ging maar op eigen gelegeheid het hotel bellen en ja hoor er zou een busje komen. Gelukkig duurde dit ritje niet zo lang. In het hotel werden we door de receptionist vriendelijk ontvangen. Niets mis mee.
Maar..... langs de balie hing een bijzonder zwaar uitgedoste en gevaarlijk uitziende bewaker in gevechtstenu. Volgens mij stond hij bij het uitdelen van een vriendelijk gezicht achteraan.
Maar eerlijk is eerlijk het hotel was goed, zeker het ontbijtbuffet s'morgens was zeer goed en uitgebreid (thuis krijg ik dat niet). Gelukkig stond het busje wel optijd klaar, en samen met het ontbijt maakte dat mijn humeur ook weer een stuk beter. Ook waren we optijd op het vliegveld
om 9.15 uur ging onze vlucht met een uur te vroeg aanwezig dus zeker op tijd. Toch moest het weer fout gaan, want de vlucht werd geannuleerd. Op naar de nieuwe gate dit maal E25, was maar 50 mter verder dus dat viel wel mee. Uiteindelijk konden we om 10.15 vertrekken.
Dat betekende dat we om 11.30 arriveerden op North Canton OH. Waar en warm onthaal plaats vond, alhoewel het een stuk kouder was dan in Charlotte NC.


wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: