vrijdag 28 december 2007

Vervolg Vacantie North Canton OH

Vervolg Vacantie North Canton OH

Zoals in het eerste gedeelte uitgelegd is de reis min of meer trubbelig verlopen. Wat nog niet vermeld is dat we helaas 1 koffer te weinig hadden. En die is pas 2 dagen later gearriveerd met onze kerstkado’s, die zaten natuurlijk in die ene koffer.
Maar we zijn er, dus kan de ontspanning beginnen……dat dacht ik tenminste.
Wat was de verasssing, nog meer trubbel. Helaas had Jen de vrijdag haar tweede miskraam gehad. Natuurlijk was er een wat gedempte sfeer, desondanks was de ontmoeting erg warm zoals reeds gemeld. S’middags zijn we naar de kerstdienst van de River Tree gemeente in North Canton geweest. Het viel mij op dat dit een zeer grote kerk is met zeer veel mensen. Ik heb zo het vermoeden dat de meeste kerken in Nederland jaloers zouden zijn op zo’n grote en hechte gemeente. Er hing een zeer ongedwongen sfeer, tijdens de dienst was er een videoopname die op grote schermen op de achtergond werden getoond. De communie uitreiking ging ook geheel anders dan in Nederland, men ging met een tiental grote schalen rond waar kleine een sloksglaasje in hingen en in het midden een kleine koekjes ter grote van een kauwgom. Kerstavond was gezellig keuvelend en kadootjes uitpakkend verder rustig verlopen.
Maar nu Dutch Dad er toch is kan hij meteen wat klusjes van de doe lijst voor zijn rekening nemen. Dus wat we in Nederland 2e kerstdag noemen (de amerikanen kennen dat niet) werd er al flink geklust. De tuin bestaande uit een groot grasveld met aangrenzend bos. In het bos gedeelte bomen rooien en dood spul verwijderd en klaar gemaakt voor het opstoken. S’avonds in de huiskamer boekenplanken gemaakt. Met daar tussen een lijst met trouwdag handtekeningen .
Terwijl Jen de volgende dag onder begeleiding van kitty naar het hospitaal moest., heb ik maar weer een stuk bos onderhanden genomen. Overigens het was bijzonder vriendelijk weer +7 graden, wat voor hier veel is. Geen sneeuw waar ik overigens wel ophad gerekend. Ik moet zeggen dat ik het zo wel goed vond. S’avonds hebben we met z’n alleen nog een aantal boeken kasten verplaatst, die er uiteraard eerst allemaal uitmoesten en daarna in een ander vertrek er weer in. Oh het is toch vacantie. Anders verveel je je toch maar.
Donderdagmiddag boodschappen gedaan voor een Hollandse avondprak, dat werd rauwe andijvie stamp met een lapje varkensvlees met als toetje een vruchten yoghurt.
Maar onderweg kwam er nog een karwijtje bij, de eetbar in de keuken bestond grotendeels uit grenen schroten. Deze moesten ook dezelfde kleur worden als de rest van de keuken (donker kersen kleur). Dus Dutch Dad kon weer aan de slag. Afplakken schuren verven en opruimen, overigens had ik bij de meeste klusjes de helpende hand van mijn zeer gewaardeerde echtgenote. Wat moet ik eigenlijk zonder haar. Alweer lijsten ophangen (er wachten er denk ik nog wel een tiental. (jammer dat het zo’n groot huis is)
Vandaag vrijdag gaat het er wat rustiger aan toe, hat is toch vacantie? Na s’morgens
eerst wat computerwerk te hebben gedaan en wat emails verzonden was het inmiddels al middag, had Jen weer een leuk klein klusje een schoenenzak ophangen in de garage. Maar waar dat moest was geen ruimte, dan maar de garage reorganiseren. 3 uur later hebben we de schoenzak op de gewenste plaats kunnen ophangen. Hierna was het tijd voor het eten te koken.

Geen opmerkingen: