dinsdag 1 januari 2008

Deel 3.
Vacantie USA

Op de vrije zaterdagmorgen werd door Kitty een lekker en goed verzorgd ontbijt voor ons allen gemaakt..
En kalmaan zijn we verder gegaan met de reorganisatie van de garden (bomen rooien).
Na enig handwerk waren we er toch van overtuigd dat we wat meer en beter gereedschap nodig hadden. Zoals hier gebruikelijk, op naar de rentalservice. We hebben de keus laten vallen op een motorzaag. Dat scheelde een heel stuk, in een mum van tijd waren er diverse bomen gesneuveld. Nou ja de meesten waren al omgewaaid. Die konden we dus makkelijk op de grond kortwieken. Het verzamelen en opstapelen van de stukken kostte heel wat meer tijd dan het zagen. Het resultaat na 2 uur was een aardige muur van gezaagde stukken boom.
Al het sprokkelhout en de losse takken leverden twee behoorlijke bergen hout op. Goed voor de komende kampvuren. Hierna zijn we aan een amerikaans gerecht begonnen wat de heledag heeft staan pruttelen. Potroast. Helaas was Jen niet zo goed in het inschatten van hoeveel zo moest maken. Het was in een mum van tijd helemaal op.
Na het eten zijn we door de plaats gereden en konden we de wondere wereld van de energie verspiling onder de amerikanen aanschouwen. De eindhovense lichtjesroute lijkt er op, alleen is het hier in de particuliere en eigen huis en tuin omgeving. De verdere avond hebben we hangend en tv kijkend door gebracht
Zondagmiddag zijn we naar nieuwe huizen wezen kijken. Gigantische grote en mooie huizen voor prijzen waar we in Nederland alleen maar van kunnen dromen. Voorbeeld mijn eigen huis toch niet echt klein kan er drie keer in. Voor een prijs van 460000. dollar ( 320000. euro) compleet ingericht, van onder tot boven gigantisch zachte vloerbedekking en prachtig klasse meubilair. Van masterbedroom tot basement met complete bioscoop. Van zeer grote luxe van alles voorziene keuken tot zeer grote lichte en zonnige eetkamer inclusief 10 persoons luxe klassieke eethoek. Niels en Jen zijn hierna naar een amerikaanse footbal game wezen kijken, en hebben ons onderweg gedropt bij een Mall. Toen we bijna alles gezien hadden waren we 2,5 uur verder. Al spoedig ging de telefoon voor een taxicall (wij hadden nl de autosleutels), maar ze moesten helaas even wachten. Inmiddels hadden wij ons namelijk in het naast gelegen Pondarosa restaurant genesteld, en waren we net aan ons senioren staekmenu begonnen met vrije buffet keuze. Na informatie bij onze gastheer over hoeveel we mochten pakken zei hij tot je niet meer kunt en ploft, maar wacht daar alstublieft mee tot je buiten bent.

Op maandagmoren zijn we met niels mee naar cleveland gereden. Hij moest nl nog een halve dag werken. Wij zijn naar de zeer luxe Mall in Beachwood place (in de joodsewijk) gegaan. We wilden de overdaad zelf wel eens aanschouwen. Na het zien van de prijzen wilden we ons zelf een aanslag op ons vacantiebudget besparen. En is het alleen bij kijken gebleven. In zo’n Mall vliegt de tijd en was het al bijna weer 13.00 uur. Dus met hoge spoed naar Chagrin Hights gegaan want de baas zou wel eens kunnen bellen. (hij houd niet van wachten). Gelukkig waren we 3 minuten aan het wachten toen de telefooncall kwam, hij was verrukt van de goede timing en had daardoor goede zin. Op mijn voorstel zijn we even langs een dealer van campers gegaan waar we even enkele blikken in diverse campers hebben geworpen. Om ons eten voor de komende dagen veilig te stellen, zijn we even langs de Giant Eagle gegaan. Er was geen parkeerruimte meer op de toch al niet zo’n kleine parkeerplaats. Maar na toch een gaatje gevonden te hebben zijn we naar binnen gegaan. Er was niet veel voorraad meer het leek wel of er weer een crisis aankwam, alhoewel het wel bijna zowas. (er kwamen grote sneeuwbuien aan), het landschap zou daarom geheel veranderen. Daar hadden we al rekening meegehouden en al onze winterkleren meegenomen. Maar tot op heden was het eigenlijk nog prima weer met temperaturen zoals in nederland. Op naar huis want er stond nog een traditionele klus te wachten. Oliebollen en appelflappen bakken. En die moesten klaar want voor de jaarwisseling werden we verwacht bij de Price family. Om zes uur zouden we vertrekken. Onderweg naar deze family hebben we in de auto nog vlug even met de nederlandse thuisbasis gebeld en ze alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst. Dat bleek op het nippertje want de laaste nam 2 minuten voor twaalf de telefoon op. (O ja het is thuis ook 6 uur later). De avond begon met het gezamelijk eten wat iedereen had meegebracht, waarna de avond gevuld werd met kaartspel, catan en het gezamenlijk glas heffen bij de klok van twaalf uur. Hierna was de “wihte olifant gifting” . De door iedereen meegebrachte kadootjes werden verloot en geruild. Wat wel geinige momenten opleverde. Na het zingen van enkele liederen was inmiddels de klok van 2 ur al gepasseerd. Na een warm afscheid zijn we huiswaards gegaan.

Wordt vervolgd

1 opmerking:

Hans zei

Hoi Jan & Kitty
Ondanks de noeste arbeid vermaken julie je daar wel, mooi zo, geniet ervan.

Van ons de beste wensen voor het nieuwe jaar, ook aan Niels en Jen.

groetjes
Hans&Nicoline&kids